CERTIFIKACIJA PLOVILA I OPREME

Statutarna certifikacija brodica i jahti i savjetovanje

Tvrtka Euronavis d.o.o. djeluje i kao ovlašteni lokalni ured talijanske konzultantske tvrtke ENAVE (Ente Navale Europeo) EU ovlaštenog tijela za certifikaciju i ispitivanje brodica i jahti, te komponenti opreme u skladu novom EU direktivom o rekreacijskim plovilima i osobnim plovilima na vodomlazni pogon, RCD 2013/53/EU te nudi slijedeće usluge:

 

  • inspekcije i testove potrebne za izdavanje, obnavljanje i provjeru autentičnosti talijanskog sigurnosnog certifikata i druge postupke provjere koji su potrebni kako bi se udovoljilo pravilima o plovidbi i zakonima o sigurnosti, tj. dozvolama za čarter plovila i putnika.
  • CE certifikaciju jedrilica i / ili motornih brodica i jahti u skladu s Direktivom EU-a za rekreacijske plovila 2013/53 / EU, kao i certifikaciju rabljenih ili uvezenih plovila, te plovila koja su prošla opsežniju obnovu i / ili preinake.
  • izdajemo CE oznaku za spremnike za gorivo i cijevi, predfabricirane poklopce, prozore i okna, kormilarske sustave i sustave te opremu za protupožarnu zaštitu strojarnica sukladno EU Direktivi 2013/53 za rekreativna plovila.
  • naši certificirani i akreditirani partneri, laboratoriji i stručnjaci provode rigorozne testove emisije štetnih plinova i buke te ispitivanje LPG / benzinskih dvostrukih sustava goriva za brodske motore.
  • „crash test“  ispitivanja kormilarskih uređaja, tlačna ispitivanja spremnika za gorivo, ispitivanja debljine i delaminacije kompozitnih materijala, ispitivanja osmoze i analize gel coat-a i kvalitete bojanja. Također provodimo ispitivanje stabilteta i nadvođa, kao i analizu pritiska i propuštanja za spremnike za gorivo i druge komponente.
  • znanstvena i tehnološka istraživanja i istraživanja novih zakona koji su nadležni za regulaciju plovidbe u Hrvatskoj i Europi, kao i savjetovanje o tehnikama dizajna i gradnje, planiranju općih i posebnih postupaka održavanja, provjere ponuda i inspekcije brodogradilišta gdje će se izvoditi gradnja. Naši stručnjaci obavljaju i provjere motora i trupova (čelik, stakloplastika i lake legure), upravljaju održavanjem i radom, te nadgledaju postupke održavanja i remonta.
  • nautičke i stručne tečajeve za profesionalna i sektorska udruženja, udruge, tvrtke i grupe. Također smo u mogućnosti ponuditi radionice o plovilima i propisima za plovidbu, te tečajeve za osposobljavanje tehničkog i proizvodnog osoblja, kako u kući tako i u poduzeću.
  • ENAVE testiranje kvalitete provodi tehničke i funkcionalne provjere karakteristike dijelova i komponenti plovila za rekreaciju koji ne zahtijevaju CE oznaku, kao i palube i plutajuće dokove. Zahvaljujući stručnosti i specifičnom znanju našeg osoblja, tvrtka je uspostavila vlastite propise o testiranju kako bi se osiguralo da vaš proizvod odgovara strožim sigurnosnim standardima, čime proizvođači pružaju svojim klijentima proizvode najviše kvalitete.